Órák - Bejelentkezés

A kiválasztott órára való bejelentkezésedet legkésőbb az adott nap 14:00 óráig küld el, tekintettel a létszám korlátozásra. A telefonszámod megadása opcionális, automatikus visszajelzést nem kapsz a bejelentkezést követően, csak az általad megadott elérhetőségen jelezzük, ha esetleg változás állna fent a programban, illetve ha telítetté vált egy óra. 

Óra típusaink

Időpontok az aktuális órarend szerint

Légzés és jóga

A jógagyakorlást a légzés vezeti. Különböző légzéstechnikák segítségével elérhető az immunrendszer erősítése, stresszcsökkentés, izmok védelme, regenerálása.

A hatha jóga elemeire épített óra lényege az egyensúly és az áramlás. A gyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy az izomtónus formálása és a hajlékonyság növelése egyszerre történjen.

Garantált a flow élmény megtapasztalása és egy olyan út, ahol már a fizikai átalakulásod mellett a lelki folyamatok is elindulnak.

Óráim célja a fizikai és spirituális felfrissülés, hogy megtapasztald az egyensúlyt, flexibilitást, erőt- testi és szellemi szinten egyaránt.

Mellkasnyitó jóga

A mellkas és váll környékén lévő feszültséget oldjuk ezen az órán.

A hátfájdalom, a bekeményedett vállak a rossz testtartás következményei. A mellkas megnyitását, a felgyülemlett feszültség oldását az alábbi technikákkal célozzuk:

- Hát izmainak erősítése

- Váll környéki izmok lazítása

- Mellkasnyitó ászanák helyes, fokozatos felépítése, hátrahajlások

- Légzőgyakorlatok


Stresszoldó Hatha jóga

A stresszoldó jóga tökéletes segítséget nyújt, hogy a hétköznapi élet során kifelé fordított figyelmedet ismét befelé, önmagadra irányítsd.

A Hatha jóga rendkívül széles eszköztára hatékony gyakorlatokat nyújt a testi funkciók és a mentális működés kiegyensúlyozására, a felgyülemlett feszültség oldására. Gyakorlatai segítik a túlerőltetett izmok lazítását, megerősítik a gerincoszlop tartóizmait és rávezetnek a helyes testtartás tudatosságára. Modern világunkban mindenkinek ajánlott, aki ülőmunkát végez.

A gyakorlás részét képezik a légző gyakorlatok, ászanák (testtartások) és az óra végi relaxáció.

Csakraharmonizáló jóga

A csakrák testünk energiaközpontjai, a rajtuk átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját . A csakrák harmonizálása annyit jelent, mint testünkön, lelkünkön és életünkön való munkálkodás.

Rövid ráhangolódás és a test bemelegítése után ászanáról ászanára, csakráról csakrára haladunk a gerinc legalsó részén elhelyezkedő gyökércsakrától a koponya tetején lévő koronacsakráig. A légzéssel összehangolt mozgás finoman tisztítja, és feltölti a csakrát, amit épp érintünk. A finomhangolást a csakrákhoz tartozó zenék és terépiás olajok segítségével végezzük. Az óra hatására kiegyensúlyozottabb, energikusabb és tudatosabb leszel.

Hatha jóga

A Hatha jóga  magában foglalja a jóga valamennyi gyakorlati elemét, vagyis a meditációt, az ászanákat, a pránájámát és a relaxációt. A gyakorlatsorok átmozgatják az egész testet, minden izmot erősítenek és nyújtanak, masszírozzák a belső szerveket, javítják az emésztést, a kiválasztást és a méregtelenítést. Az egész szervezeted (izomzati, belső szervi, energetikai, tudati szinteken egyaránt) átmozgatásra és felfrissítésre kerül. A hatha jóga gyakorlás ideális teljesen kezdők számára, de az ászanák a magasabb gyakorlottsági szinten álló gyakorlók által is könnyen adaptálhatóak. 

Az óra segít ellazulni, feltöltődni, hogy kiegyensúlyozottabban és magabiztosabban tudj helytállni a mindennapokban.

Gerincjóga

A Gerincjóga elsődleges célja a fizikai test egészségének helyreállítása anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal, ezáltal egy teljesebb és kiegyensúlyozottabb életszínvonal elérése. A fizikai test egészségének alapfeltétele a helyes tartás, ezért itt kezdi a kezelést. Tudatosítja a helyes testtartást és a helyes légzést, amelyek a mozgásszervi problémák kezelésének alapjai.

Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés, de csoportos mozgásterápiaként, amely a teljes fizikumot szisztematikusan fejleszti, kiegészíti és hatékonyan támogatja az egyéni gyógyító eljárásokat. Haladóbb szinten pedig a jógának egy anatómiai szemléletmódú, testfejlesztő irányzata, amely beépíthető bármilyen mozgásrendszerbe.

Csípőnyitó jóga

A csípő területén tároljuk a stresszt és a különféle negatív érzelmeket (félelem, bűnbánat, szomorúság). Csípőnyitó gyakorlatokkal sokat tehetünk azért, hogy oldjuk ezeket a blokkokat, és könnyebb legyen az elengedés.

Az ülőmunka, a mozgáshiányos életmód és az állandó stressz számos egészségügyi probléma mellett a csípő merevségét, az izmok gyengülését és a mozgás beszűkülését is okozhatja.

A csípőnyitó jógapózok oldják a feszültséget, és segítenek menstruációs zavarok esetén is.

Átmozgató Hatha jóga

A teljes testet átmozgató hatha jóga gyakorlásával fejleszted a koncentrációs képességedet, a mozgáskoordinációdat, egyensúlyodat és a teljes testet átmozgató gyakorlatsorral erősíted az egész tested, rugalmasabbá válnak általa az izmaid, növekszik az ízületeid mozgástartománya, hajlékonyabbá válsz.

Ez a gyakorlás átmozgatja az egész testet, minden izmot erősít és nyújtja, masszírozza a belső szerveket, javítja az emésztést, a kiválasztást és a méregtelenítést. A gerinc, az idegpályák és a fej mozgatásával az idegrendszer működését serkenti. Az egész szervezeted (izomzati, belső szervi, energetikai, tudati szinteken egyaránt) átmozgatásra és felfrissítésre kerül.  

Vinyásza Krama jóga

A stílus jellegzetessége, hogy minden egyes mozdulatot megfelelő vinyászával kell kivitelezni, vagyis az ászanákat légzéssel összehangolt összekötő elem fűzi össze. A kötött astanga sorozathoz képest a vinyásza krama rendszere teljes mértékű szabadság-elvűséggel viszonyul a gyakorlásunkhoz, a hátrahajlítások azonban kiemelt figyelmet kapnak a dinamikus, mozgó meditációnk ívelése során.

Csípőnyitás és elengedés

A csípő környékén felgyülemlett feszültség elengedése az óra célja. Mit is tudunk tenni, hogy elérj egy laza, könnyed állapotot?

- Dinamikus mozgással és hosszan kitartott ászanák harmóniájával stresszmentesítjük az izmokat.

- Erősítés és nyújtás kombinációja gondoskodik a test és lélek felfrissüléséről.

- Légzőgyakorlatokkal segítjük a mozgást, a stressz, a káros anyagok és gondolatok elengedését.

Hangtálas Yin jóga

Engedjük el a megfáradt energiàkat! A yin jóga és a hangtálak gyógyító rezgése segít feltöltődni és újult erővel kezdeni a nyarat.

A yin jóga ászanáit hosszabb ideig, 5-8 percig is kitartjuk. A pózok gyógyító hatásait a hangtálak frekvenciái erősítik. A yin jóga egy olyan irányzat, mely erősen meditatív jellegű és lágyan, mégis igen mélyen megdolgozza a testet fizikailag és energetikailag. A yin jóga egyensúlyba hoz, lecsendesít, megtanít befelé figyelni és ellazulni.

Engedd el a külső vibrációt és töltsd be magad új energiákkal!

Hangfürdő

A Hangfürdő során a tibeti hangtálak rezgései vannak a középpontban. A mindennapi rutinból ránk ragadt, megfáradt energiánkat a tibeti hangtálak jótékony rezgései segítségével tudjuk újrahangolni. Testünk közel 80%-a víz, a hangok, a rezgések így képesek végigáramlani minden sejtünkön és energetikailag újrahangolni testünket és harmóniát teremteni lelkünkben. Erőteljes öngyógyító folyamatokat indítanak el, tisztítanak, energiával töltenek fel. A Hangfürdő során nincs más dolgod, mint egy takaróba burkolódzva pihenni. A kezelés után nyugodt, kiegyensúlyozott állapotban térhetsz vissza a mindennapi létbe.

Az órán bérlettel és alkalmi óradíjjal (2500 Huf) is részt vehetsz!

Ha először jössz hozzánk, az óra ingyenes!

Várunk szeretettel!

MEGNYITOTTUNK!

Stúdiónkat 2020 június 1-től a szükséges óvintézkedések mellett fokozatosan újra megnyitottuk!

Csökkentett óraszámmal és létszámkorláttal várunk benneteket!

Az elkövetkező időszakban kiemelt szerepet kap a bejelentkezés a létszám korlátozás miatt! Fokozottan kérünk benneteket, hogy a kiválasztott órára legkésőbb aznap 14 óráig jelentkezzetek be a foglalási oldalunkon, amennyiben erre nincs lehetősége valakinek, akkor a telefonszámunkon ( +36 70 295 5611 ) is megtehetitek ezt akár szóban, akár szöveges üzenetben.

Egy ideig heti rendhagyó órarenddel fogunk működni, erről folyamatosan tájékoztatunk benneteket weboldalunkon, közösségi oldalainkon, csoportunkban és hírleveleinkben, figyeljétek őket!