Órák - Bejelentkezés

A kiválasztott órára való bejelentkezésedet legkésőbb az adott nap 14:00 óráig küld el, tekintettel a létszám korlátozásra. A telefonszámod megadása opcionális, automatikus visszajelzést nem kapsz a bejelentkezést követően, csak az általad megadott elérhetőségen jelezzük, ha esetleg változás állna fent a programban, illetve ha telítetté vált egy óra. 

Óra típusaink

Időpontok az aktuális órarend szerint

Légzés és jóga

A jógagyakorlást a légzés vezeti. Különböző légzéstechnikák segítségével elérhető az immunrendszer erősítése, stresszcsökkentés, izmok védelme, regenerálása.

A hatha jóga elemeire épített óra lényege az egyensúly és az áramlás. A gyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy az izomtónus formálása és a hajlékonyság növelése egyszerre történjen.

Garantált a flow élmény megtapasztalása és egy olyan út, ahol már a fizikai átalakulásod mellett a lelki folyamatok is elindulnak.

Óráim célja a fizikai és spirituális felfrissülés, hogy megtapasztald az egyensúlyt, flexibilitást, erőt- testi és szellemi szinten egyaránt.

Mellkasnyitó jóga

A mellkas és váll környékén lévő feszültséget oldjuk ezen az órán.

A hátfájdalom, a bekeményedett vállak a rossz testtartás következményei. A mellkas megnyitását, a felgyülemlett feszültség oldását az alábbi technikákkal célozzuk:

- Hát izmainak erősítése

- Váll környéki izmok lazítása

- Mellkasnyitó ászanák helyes, fokozatos felépítése, hátrahajlások

- Légzőgyakorlatok


Stresszoldó Hatha jóga

A stresszoldó jóga tökéletes segítséget nyújt, hogy a hétköznapi élet során kifelé fordított figyelmedet ismét befelé, önmagadra irányítsd.

A Hatha jóga rendkívül széles eszköztára hatékony gyakorlatokat nyújt a testi funkciók és a mentális működés kiegyensúlyozására, a felgyülemlett feszültség oldására. Gyakorlatai segítik a túlerőltetett izmok lazítását, megerősítik a gerincoszlop tartóizmait és rávezetnek a helyes testtartás tudatosságára. Modern világunkban mindenkinek ajánlott, aki ülőmunkát végez.

A gyakorlás részét képezik a légző gyakorlatok, ászanák (testtartások) és az óra végi relaxáció.

Csakraharmonizáló jóga

A csakrák testünk energiaközpontjai, a rajtuk átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját . A csakrák harmonizálása annyit jelent, mint testünkön, lelkünkön és életünkön való munkálkodás.

Rövid ráhangolódás és a test bemelegítése után ászanáról ászanára, csakráról csakrára haladunk a gerinc legalsó részén elhelyezkedő gyökércsakrától a koponya tetején lévő koronacsakráig. A légzéssel összehangolt mozgás finoman tisztítja, és feltölti a csakrát, amit épp érintünk. A finomhangolást a csakrákhoz tartozó zenék és terépiás olajok segítségével végezzük. Az óra hatására kiegyensúlyozottabb, energikusabb és tudatosabb leszel.

Hatha jóga

A Hatha jóga  magában foglalja a jóga valamennyi gyakorlati elemét, vagyis a meditációt, az ászanákat, a pránájámát és a relaxációt. A gyakorlatsorok átmozgatják az egész testet, minden izmot erősítenek és nyújtanak, masszírozzák a belső szerveket, javítják az emésztést, a kiválasztást és a méregtelenítést. Az egész szervezeted (izomzati, belső szervi, energetikai, tudati szinteken egyaránt) átmozgatásra és felfrissítésre kerül. A hatha jóga gyakorlás ideális teljesen kezdők számára, de az ászanák a magasabb gyakorlottsági szinten álló gyakorlók által is könnyen adaptálhatóak. 

Az óra segít ellazulni, feltöltődni, hogy kiegyensúlyozottabban és magabiztosabban tudj helytállni a mindennapokban.

Gerincjóga

A Gerincjóga elsődleges célja a fizikai test egészségének helyreállítása anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal, ezáltal egy teljesebb és kiegyensúlyozottabb életszínvonal elérése. A fizikai test egészségének alapfeltétele a helyes tartás, ezért itt kezdi a kezelést. Tudatosítja a helyes testtartást és a helyes légzést, amelyek a mozgásszervi problémák kezelésének alapjai.

Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés, de csoportos mozgásterápiaként, amely a teljes fizikumot szisztematikusan fejleszti, kiegészíti és hatékonyan támogatja az egyéni gyógyító eljárásokat. Haladóbb szinten pedig a jógának egy anatómiai szemléletmódú, testfejlesztő irányzata, amely beépíthető bármilyen mozgásrendszerbe.

Csípőnyitó jóga

A csípő területén tároljuk a stresszt és a különféle negatív érzelmeket (félelem, bűnbánat, szomorúság). Csípőnyitó gyakorlatokkal sokat tehetünk azért, hogy oldjuk ezeket a blokkokat, és könnyebb legyen az elengedés.

Az ülőmunka, a mozgáshiányos életmód és az állandó stressz számos egészségügyi probléma mellett a csípő merevségét, az izmok gyengülését és a mozgás beszűkülését is okozhatja.

A csípőnyitó jógapózok oldják a feszültséget, és segítenek menstruációs zavarok esetén is.

Átmozgató Hatha jóga

A teljes testet átmozgató hatha jóga gyakorlásával fejleszted a koncentrációs képességedet, a mozgáskoordinációdat, egyensúlyodat és a teljes testet átmozgató gyakorlatsorral erősíted az egész tested, rugalmasabbá válnak általa az izmaid, növekszik az ízületeid mozgástartománya, hajlékonyabbá válsz.

Ez a gyakorlás átmozgatja az egész testet, minden izmot erősít és nyújtja, masszírozza a belső szerveket, javítja az emésztést, a kiválasztást és a méregtelenítést. A gerinc, az idegpályák és a fej mozgatásával az idegrendszer működését serkenti. Az egész szervezeted (izomzati, belső szervi, energetikai, tudati szinteken egyaránt) átmozgatásra és felfrissítésre kerül.  

Vinyásza Krama jóga

A stílus jellegzetessége, hogy minden egyes mozdulatot megfelelő vinyászával kell kivitelezni, vagyis az ászanákat légzéssel összehangolt összekötő elem fűzi össze. A kötött astanga sorozathoz képest a vinyásza krama rendszere teljes mértékű szabadság-elvűséggel viszonyul a gyakorlásunkhoz, a hátrahajlítások azonban kiemelt figyelmet kapnak a dinamikus, mozgó meditációnk ívelése során.

Dinamikus jóga

A dinamikus hatha jóga gyakorlásával fejleszted a koncentrációs képességedet, a mozgáskoordinációdat, egyensúlyodat, és a teljes testet átmozgató gyakorlatsorral erősíted az egész tested, rugalmasabbá válnak általa az izmaid, növekszik az ízületeid mozgástartománya, hajlékonyabbá válsz.

Váltakozva végzünk álló és kartámaszos pozíciókat, valamint rövid vinyászákkal színesítjük az órát - így születik meg a dinamikus jelleg és egy kellemesen hullámzó ritmus.

Hangtálas Yin jóga

Engedjük el a megfáradt energiàkat! A yin jóga és a hangtálak gyógyító rezgése segít feltöltődni és újult erővel kezdeni a nyarat.

A yin jóga ászanáit hosszabb ideig, 5-8 percig is kitartjuk. A pózok gyógyító hatásait a hangtálak frekvenciái erősítik. A yin jóga egy olyan irányzat, mely erősen meditatív jellegű és lágyan, mégis igen mélyen megdolgozza a testet fizikailag és energetikailag. A yin jóga egyensúlyba hoz, lecsendesít, megtanít befelé figyelni és ellazulni.

Engedd el a külső vibrációt és töltsd be magad új energiákkal!

Hangfürdő

A Hangfürdő során a tibeti hangtálak rezgései vannak a középpontban. A mindennapi rutinból ránk ragadt, megfáradt energiánkat a tibeti hangtálak jótékony rezgései segítségével tudjuk újrahangolni. Testünk közel 80%-a víz, a hangok, a rezgések így képesek végigáramlani minden sejtünkön és energetikailag újrahangolni testünket és harmóniát teremteni lelkünkben. Erőteljes öngyógyító folyamatokat indítanak el, tisztítanak, energiával töltenek fel. A Hangfürdő során nincs más dolgod, mint egy takaróba burkolódzva pihenni. A kezelés után nyugodt, kiegyensúlyozott állapotban térhetsz vissza a mindennapi létbe.

Az órán bérlettel és alkalmi óradíjjal (2500 Huf) is részt vehetsz!

Ha először jössz hozzánk, az óra ingyenes!

Várunk szeretettel!

MEGNYITOTTUNK!

Stúdiónkat 2020 június 1-től a szükséges óvintézkedések mellett fokozatosan újra megnyitottuk!

Csökkentett óraszámmal és létszámkorláttal várunk benneteket!

Az elkövetkező időszakban kiemelt szerepet kap a bejelentkezés a létszám korlátozás miatt! Fokozottan kérünk benneteket, hogy a kiválasztott órára legkésőbb aznap 14 óráig jelentkezzetek be a foglalási oldalunkon, amennyiben erre nincs lehetősége valakinek, akkor a telefonszámunkon ( +36 70 295 5611 ) is megtehetitek ezt akár szóban, akár szöveges üzenetben.

Egy ideig heti rendhagyó órarenddel fogunk működni, erről folyamatosan tájékoztatunk benneteket weboldalunkon, közösségi oldalainkon, csoportunkban és hírleveleinkben, figyeljétek őket!