Csapatunk

Andi

Számomra a jóga volt az egyetlen olyan mozgásforma, ahol megtapasztalhattam, hogy első sorban csak magamnak kell megfelelnem és az is rendben van, ha időnként nem nyújtom a maximális teljesítményt, vagy esetleg valamiben nem vagyok jó. Ez a fajta elfogadás kezdetben, a korábbi versenyzői énem miatt igen csak nehezemre esett, de idővel észrevettem, hogy már nem csak a jóga gyakorlás során, de a mindennapi életemben is jelen van, s nagyban megkönnyíti azt.

A jógaórákon arra biztatom a gyakorlókat, hogy igyekezzenek megélni a pillanatokat, csak saját maguknak megfelelni és elfogadni az éppen aktuális állapotukat.Anna

A jógával az első találkozásom meghatározó volt. Megtaláltam azt, amit a korábban próbált mozgásformák nem adtak meg. A jóga gyakorlása során megkaptam azt a pluszt, ami a fizikai mozgás mellett a lelki,- mentális fejlődésben is segít. Hat éve jógázom rendszeresen, majd elvégeztem egy tradicionális jógaoktató tanfolyamot. Fontosnak tartom a rendszerességet, a kitartó gyakorlást. Óráimon változatos, dinamikus, jó hangulatú gyakorlásra számíthatsz.


Évi

2013-ban kezdtem jógázni, ami azóta meghatározó része lett az életemnek. Costa Ricán éltem, ahol önkéntelenül rám ragadt a "Pura Vida" életérzés, ami visszaköszön a saját gyakorlásomban és az óráimon egyaránt. Kint elsődlegesen a különböző szabad stílusú, legnagyobb részben hatha jóga elemekre épülő órák mellett az Agni jógát gyakoroltam napi rendszerességgel, itthon 2019-ben végeztem el a Hatha jógaoktató képzést.

A jóga fizikai gyakorlása mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetek az egészséges életmódra és a filozófiára. Régebben elég egészségtelenül éltem, ezért sokat változtattam és változtatok az életmódomon, aminek szervezetemre gyakorolt jótékony hatásait naponta érzékelem. 

Óráim során igyekszem visszaadni a felszabadító karibi hangulatot, egyaránt használunk dinamikus és statikus elemekkel, valamint előszeretettel hívom segítségül az aromaterápiát a ráhangolódáshoz. 


Judit

Mindigis fontos volt számomra másoknak adni. Régóta kerestem azt, amiben kiteljesedhetek. Pár éve találkoztam először a tibeti hangtálak gyógyító rezgésével. Meghatározó élmény volt számomra, hogy ezeknek a csodaeszközöknek a segítségével, képesek vagyunk betöltődni, lelkileg és fizikailag egyaránt. Testünk akár 70%-a víz, a hangok, a rezgések így képesek végigáramlani minden sejtünkön és energetikailag újrahangolni testünket.


Noémi

A túlhajszoltság és a stressz vezetett el az első jógaórámra. Már az első óra után a korábban beszürkült világom elkezdett újra kinyílni és megfigyeltem, hogy ahogyan változom a jóga hatására, úgy változik a külvilág is. A folyamatos koncentráció és fókuszáltság gyakorlása során csend lett bennem. A gyakorlásaim során önreflexióval és önempátiával sikerült elfogadnom és megszeretnem magam fizikai és lelki állapotomtól függetlenül.

Ekkor kezdtem mélyebben beleásni magam a jóga tanításaiba és ismertem meg tanítómat, Bálint Jánost, akinek nagyon hálás vagyok tanításaiért és amiért elindított az úton legbelsőbb énem felé.

Célom, hogy a jógázóimnak segítsek megtalálni azt a belső menedéket, ahová mindig visszatérhetnek és békére lelhetnek. Az órákon biztonságos és barátságos légkört építek, hogy a résztvevők a saját igazságaik keresése közben bátran merjenek segítséget kérni, vagy akár személyes tapasztalataikat megosztani a jelenlévőkkel, hogy abból mindannyian tanulhassunk.Szofi

A jógához az önfejlesztés egyik eszközeként nyúltam. A meditációs technikák, a mindennapi mozgás segített egy tudatos életmód kialakításában. Rendszeres gyakorlással, tanulással fejlesztem magam kreatív tárházam bővítése érdekében.

A jóga segítségével szeretném átadni a módszereim, hogy ki tudj alakítani és megtartani egy könnyed, nyugodt állapotot.

Óráim célja a fizikai és lelki felfrissülés, hogy megtapasztald az egyensúlyt, flexibilitást, erőt- testi és szellemi szinten egyaránt.

Pattanj a matracra és tarts velem ezen az izgalmas utazáson!


Zsani

Kezdetben a tánc mellett, kiegészítésként kezdtem el jógázni. Tetszett, hogy milyen erőre és hajlékonyságra lehet egyszerre szert tenni. Ma már tudom, hogy ez annál sokkal többet jelent, rendszeres gyakorlás mellett fizikálisan, mentálisan és lelkileg is kiegyensúlyoz. A mindennapokban törekszem ezek fenntartására és igyekszem elmélyíteni és szélesebb körben tágítani eddigi tudásom.

Óráimon a fizikai test egészségének helyreállítsa, a helyes légzés elsajátítása és a stresszoldás, a relaxációra való képesség javítása a fő szempont.

Aki a jóga útjára szeretne lépni, elsősorban a Gerincjógát ajánlom számára, hogy a helyes alapok elsajátítása után biztonságos és sérülésmentes legyen a további gyakorlása.


Amang

Amang vagyok (jel.: remény, ejtsd: amandzs): jógaoktató, dalszövegíró/ énekes és emberi jogi jogász.

2005-ben olvastam először a Bhagavad Gítát, 2012 óta ászanázom rendszeres jelleggel, oktatóként 2019 januárja óta tevékenykedem astanga és vinyasza krama vonalon. Hatha képesítést 2019 májusában szereztem a Samadhiban. Külföldön sok helyen voltam vendég oktató (Nyugat-Európától Közel-Keletig), vezettem órát nyári gyermektáborban, menekülttáborban, fiatalkorúak börtönében, rehab-intézetben, stb.

Komplex utazás, vinyásza kramás jóga-merülés, dinamikus mozgó meditáció, testi-lelki-szellemi határtágítás, önismereti lélektükör...

Minden hiányosságom és értékem fényében önazonos karizmával teszem mindezt és tartok tükröt önmagamon keresztül neked is.